”Boendet ska anpassas efter livssituation”

Hus och hem|
Kunderna berättar
”Boendet ska anpassas efter livssituation”

Kompassen

14.11.2023

Jaa:

Vasaborna Heidi och Kristian Bengts har anpassat sina boendeförhållanden så, att de tar i hänsyn omständigheterna i familjens liv. Då paret var i behov av ett bolån, vände de sig till banken som erbjöd personligt bemötande och konkurrenskraftiga bolånevillkor.

Då vi beslöt oss för att flytta ihop bodde vi först i ett höghus i Vasa. Med en växande familj och ett behov av mera utrymme började vi leta efter ett större hem, och då stötte vi på ett stort egnahemshus på en fin havsnära tomt. 

Nu bor vi i detta hem tillsammans med vår 11-åriga dotter och våra två söner, 13 och snart 15 år. Vardagen rullar på med jobb som läkare och företagare, i hemmet och trädgården samt kring de egna och barnens hobbyer.

Hemmet behöver inte vara något museum.

Det som gör ett hem till ett hem, är att det är ett ställe där man ska få leva. Man ska acceptera att hemmet slits när man har barn – det behöver inte vara något museum. 

Att köpa en bostad och ta ett bolån är stora beslut, och det gäller att tänka noggrant över dem. Det är viktigt att välja en bostad som är långsiktig och som tar i hänsyn framtidens livssituationer. 

Man ska inte heller alltid tänka på vad man vill ha, utan på vad man behöver. Man kan drömma om mycket och sådant, som man nödvändigtvis inte skulle utnyttja. Det kan vara bra att bo en stund i ett nytt hem och känna efter vad det är som faktiskt behövs, och inte renovera direkt.

Hur blev ni kunder i Handelsbanken?

Ursprungligen blev vi kunder genom att Heidi från början inte var nöjd med sin föregående bank. Hon var i kontakt med andra banker, men Handelsbankens kontor i Vasa stod ut i mängden. 

Heidi blev jättebra bemött och valde att öppna ett konto hos banken. Kristian följde i samma spår och blev kund lite senare, och år 2006 blev Handelsbanken vår gemensamma bolånebank. 

Då vi sökte ett passligt bolån gick vi runt och kontaktade olika banker, men valde till slut Handelsbanken då vi ansåg att vi fick bra service från början och erbjudandet hade konkurrenskraftiga villkor. 

Vad uppskattar ni mest med Handelsbankens service?

Vi har alltid haft samma kontaktperson, Sari Lehtola, på bankkontoret i Vasa och vi har alltid fått väldigt professionell service. 

Att ha samma kontaktperson från början är något som vi uppskattar.

Att ha samma kontaktperson från början är något som vi uppskattar. Det är förstås smidigare att sköta bankärenden när man sköter dem med någon man känner, som också känner till de behov man själv har. Det är också viktigt att det finns ett bra förtroende, då banken tar hand om sådant som är väldigt viktigt för en själv. 

Trots att det mesta går att sköta via nätbanken, så ska man inte underskatta den personliga kontakten.

Att få service på svenska är inget måste för oss, men det är en stor fördel. Svenskspråkig betjäning bidrar till en känsla av trygghet och hemtrevlighet. 

Som kund är vi förstås lite oroliga då det sker stora förändringar i banken och ifall det påverkar kundförhållandet, men vi hoppas på att servicen fortsätter lika bra i framtiden som hittills trots ägarbyte. 

Vilka ekonomiska mål eller drömmar har ni?

Vi är väldigt nöjda med vårt nuvarande hem som vi också har renoverat och ändrat på, så det finns inga planer i närframtiden att flytta. 

Det kommer nya livsskeden då barnen inte längre bor hemma och då vi har andra önskemål. Boendet ska anpassas efter livssituation, och då vill vi kanske hellre bo i en lägenhet. 

Med tanke på framtiden är det viktigt för oss att ha en trygg vardag.   

Trygghet i vardagen är att man inte alltid behöver fundera kring köpbeslut eller annat man gör. Vanlig sparsamhet är eftersträvansvärt, men vi vill inte tacka nej till en massa saker, så som resor. Trygghet handlar också om att ha ett ungefärligt koll över hur den ekonomiska situationen ser ut om ett år.

TEXT: Heidi Lönnberg

 

Heidi Bengts

  • Jobbar som specialistläkare på centralsjukhuset
  • Bor tillsammans med maken Kristian och tre barn i Gerby, Vasa, men är ursprungligen från Esbo.
  • Tycker om att gå på olika kulturevenemang, umgås med vänner samt sköta om trädgård och hem.

 

Kristian Bengts

  • Jobbar som företagare inom lantbruksbranschen
  • Är ursprungligen hemma från Närpes
  • Tycker om att hålla på med olika former av motion under alla årstider, läsa böcker och resa.
Behov av bolån?

Behov av bolån?

Ska du köpa din första bostad eller en större bostad? Överväger du att köpa en investeringsbostad? Vi skräddarsyr ett bolån enligt dina behov.

Begär en offert.