Sijoituspalvelujemme jatkuvuus on taattu

Pankkipalvelut|
Säästä & sijoita|
Tietoa pankista
Sijoituspalvelujemme jatkuvuus on taattu

Horisontti

13.06.2023

Jaa:

Kaksi viikkoa sitten kerroimme, että osa Handelsbankenin Suomen-liiketoiminnoista myydään. Varainhoito- ja sijoituspalveluliiketoiminnot myydään S-Pankille.

Uutinen on otettu vastaan positiivisissa merkeissä sekä asiakaskunnan että oman henkilöstömme parissa. Asiakkaat ovat olleet enimmäkseen uteliaan rauhallisia.

Samalla julkistettiin yhteistyö S-Pankin ja Handelsbankenin rahastoyhtiön Handelsbanken Fonder AB:n välillä.

Sinunkin ulottuvillasi oleva rahastovalikoima laajenee entisestään.

Kaupan toteutumisen jälkeen S-Pankki alkaa tarjota asiakkailleen myös Handelsbankenin rahastoja. Tämä tarkoittaa, että sinunkin ulottuvillasi oleva rahastovalikoima laajenee entisestään.

Kun kauppa aikanaan toteutuu, asiakkaidemme rahasto-omistukset ja varainhoitosalkut siirretään S-Pankkiin sellaisinaan. Odotamme kaupan toteutuvan ensi vuoden jälkimmäisellä puoliskolla.

S-Pankki kertoo, että kauppa vahvistaa pankin asemaa yhtenä Suomen johtavista varainhoitajista. S-Pankin hallinnoitava varallisuus kasvaa, asiakkaiden käytössä oleva rahastovalikoima monipuolistuu ja Private Banking -asiakkaiden lukumäärä lähes kaksinkertaistuu.

Varallisuudenhoito on toinen S-Pankin kahdesta liiketoiminta-alueesta.

Varallisuudenhoito on toinen S-Pankin kahdesta liiketoiminta-alueesta. Se tarjoaa palveluita sekä rahastosijoittajille, Private Banking -asiakkaille että Suomen suurimmille instituutiosijoittajille.

”Toivotamme Handelsbankenin henkilöasiakkaat lämpimästi tervetulleiksi uuteen kotiin”, sanoo S-Pankin toimitusjohtaja Riikka Laine-Tolonen S-Pankin pörssitiedotteessa. ”S-Pankki ja Handelsbanken toimivat molemmat omalla ainutlaatuisella tavallaan, ja eri tutkimusten mukaan molempien asiakkaat ovat erittäin tyytyväisiä pankkeihinsa. Nyt aiomme yhdistää molempien pankkien vahvuudet. Toivotamme uudet kollegamme tervetulleiksi.”

Itse olen henkilökohtaisesti asiakkaiden ja S-Pankkiin siirtyvän henkilöstön puolesta innostunut. Olen iloinen siitä, että asiakkaamme ja henkilöstömme löytävät uuden kodin, jossa asiakas on kaiken keskiössä.


Mike Peltola

Mike Peltola

Johtaja, sijoitus- ja henkilöasiakkaat

Työskennellyt sijoitusten parissa vuodesta 2006 ja toiminut Handelsbankenin varainhoidon johtajana vuodesta 2014. Työhön liittyvänä intohimona ja tavoitteena on suomalaisen kansankapitalismin kasvattaminen sekä suomalaisten yleisten taloustaitojen kehittäminen. Entinen ammattilaisjalkapalloilija, joka unohtaa työasiat parhaiten padelkentällä.


Handelsbanken myy osan Suomen-liiketoiminnoistaan

Handelsbanken myy osan Suomen-liiketoiminnoistaan

Handelsbanken on 31.5.2023 sopinut myyvänsä osan Suomen-liiketoiminnoistaan.

Henkilöasiakas- sekä varainhoito- ja sijoituspalveluliiketoiminnot myydään S-Pankille. Pk-yritysliiketoiminta myydään Oma Säästöpankille ja henkivakuutusliiketoiminta sisältäen sijoitus-, eläke- ja lainaturvavakuutukset Henki-Fennialle. Osana pk-yritysliiketoiminnan myyntiä Oma Säästöpankille siirtyvät myös pk-yrittäjien henkilökohtaiset pankkipalvelut, pois lukien varainhoito- ja sijoituspalvelut.

Kaupan odotetaan toteutuvan vuoden 2024 jälkimmäisellä puoliskolla. Tiedotamme asiakkaillemme kaupan etenemisestä. Palvelemme edelleen asiakkaitamme kuten tähänkin asti.

Pankin muiden Suomen-liiketoimintojen myynti jatkuu. Kaupan toteutuminen edellyttää viranomaisten hyväksyntää.

Lue lisää