Mitä kannattaisi kuunnella seuraavaksi – kuusi podcastvinkkiä

Säästä & sijoita
Mitä kannattaisi kuunnella seuraavaksi – kuusi podcastvinkkiä

Horisontti

25.08.2023

Jaa:

Podcastit kasvattavat suosiotaan, ja myös sijoitus- ja talousasioista keskustellaan useassa eri ohjelmassa. Pyysimme pankkiammattilaisiamme kertomaan, mitä podcasteja he kuuntelevat liikkeellä ollessaan.

 


Jussi Heikkilä
Sijoitusjohtaja
 

Sijoituskästi

Mikä? Teemu Liilan ja Kevin van Desselin vieraina on tunnettuja henkilöitä, joiden erilaisia tarinoita ja ylipäätään suhtautumista raha-asioihin on mielenkiintoista kuunnella. Lisäksi ohjelmassa vierailee aika-ajoin rautaisia ammattilaisia talousmaailman eri osa-alueilta, ja heitä tietysti kuuntelee mielellään.

Kenelle? Sopii kaikille. Jaksot tarjoavat hyödyllistä oppia niin aloittelevalle sijoittajalle kuin kokeneemmallekin kehäketulle. Suosittelen katsastamaan jaksotarjontaa ja valitsemaan sieltä itselle sopivan aiheen tai mielenkiintoisen vieraan, jolla lähteä liikkeelle.

Jakso, joka jäi mieleen? Ota kuunteluun vaikka jakso, jossa on vieraana Hilden, Puttonen, Pyysing tai Vilen. Ja päätä sitten itse, mitä tykkäsit.

Missä ja milloin? Kun olen itsekseni. Yleensä sopivia hetkiä tarjoaa lenkkeily koiran kanssa tai ilman. Myös siirtyminen paikasta toiseen pyörällä tai autolla on mainio mahdollisuus kuunnella jakso tai pari mitä tahansa podia.


 

Suvi Jakovirta
Senioriasiantuntija, sijoitustuotteet ja vastuullinen sijoittaminen

Acquired. Every Company Has a Story.

Mikä? Kertoo maailman tunnetuimpien yritysten jopa aivan käsittämättömiä tarinoita. Tarjoaa mahdollisuuden tutustua yritysten historiaan, strategiaan, onnistumisiin ja epäonnistumisiin. Perinteinen yhtiöanalyysi yhdistyy tarinankerrontaan loistavasti.

Kenelle? Kaikille, jotka ovat kiinnostuneita yrityksistä ja niiden menestystarinoista.

Jakso, joka jäi mieleen? Luksustuoteyhtiö LVMH:n tarina eli miten Bernard Arnault muutti 15 miljoonan dollarin sijoituksen konkurssikypsään ranskalaiseen tekstiiliyhtiöön maailman suurimmaksi henkilökohtaiseksi omaisuudeksi.

Missä ja milloin? Lenkillä, kävellessä töihin sekä juna- ja lentomatkoilla.


 


Robert Kerttula
Private Banker
Ruoholahden-konttori, Helsinki

Venäjä-podi

Mikä? Käsittelee Venäjää niin historiallisesta, taloudellisesta kuin laajemmin yhteiskunnallisestakin näkökulmasta. Tarjoaa mielenkiintoisen historiakatsauksen muun muassa suurvaltapolitiikan historiaan, Suomen ja Venäjän suhteisiin sekä pakotteiden vaikutuksesta Venäjän talouteen. Keskustelijoina ovat suomenvenäläiset Anton Nikolenko ja Mihail Ionin.

Kenelle? Kaikille historiasta, politiikasta ja taloudesta kiinnostuneille.

Jakso, joka jäi mieleen? Suomen Pankin tutkimuspäällikön Iikka Korhosen vierailu. Jaksossa käytiin läpi pakotetyyppejä ja arvioitiin lukujen valossa, miten pakotteet ovat purreet.

Missä ja milloin? Lähes aina autossa ja juoksulenkeillä.


 


Pirjetta Soikkeli
Viestintä- ja markkinointijohtaja

Digitalpodden

Mikä? ”Ruotsin Kauppalehden” eli Dagens Industrin suosittu podcast kertoo maailmaa mullistavista digihankkeista, -investoinneista ja -startupeista. Kaikki toimialat hyötyvät digitalisaatiosta. Käynnissä on valtava muutos, ja jokaisen on syytä yrittää pysytellä kehityksen kärryillä. Podcast avaa tätä muutosta esimerkkien avulla.

Kenelle? Kaikille tulevaisuuden ratkaisuista kiinnostuneille.

Jakso, joka jäi mieleen? Mieleeni on jäänyt esimerkiksi elokuun alussa julkaistu jakso, jossa oli teemana itseajavat kuorma-autot ja liikenteen kestävät ratkaisut.

Missä ja milloin? Kävellessä töihin tai töistä kotiin.


 


Matias Vilja
Luottoanalyytikko

inderesPodi

Mikä? Inderesin analyytikot keskustelevat suomalaisista pörssiyhtiöistä. Usein paneudutaan ajankohtaisiin aiheisiin ja pohditaan uutisten vaikutuksia pörssiin. Kuulija pysyy kärryillä siitä, mitä Suomessa ja maailmalla tapahtuu sekä mihin suuntaan osakemarkkinat ovat menossa sektoreittain ja kokonaisuutena. Podissa käydään läpi myös sijoittamiseen liittyviä perusasioita, kuten miten osakemarkkinat toimivat, sekä tunnettujen sijoittajien oppeja.

Kenelle? Kaikille, jotka haluavat oppia uutta tai tietää, mitä markkinoilla tapahtuu.

Jakso, joka jäi mieleen? Pelialaa koskevat jaksot ja jakso, jossa on aiheena amerikkalaissijoittaja Peter Lynch ja hänen sijoitusstrategiansa.

Missä kuuntelet? Kävellessä tai pyöräillessä töihin tai töistä pois, siivotessa sekä joskus juoksulenkillä.


 

Johanna Vainionpää
Henkilöasiakasvastaava
Seinäjoen-konttori

Seminuoret sijoittajat

Mikä? Kevyttä ja helppoa kuunneltavaa tärkeistä ja ajankohtaisista talousaiheista, sijoittamisesta ja säästämisestä, isäntinä Joel Harkimo ja Jani Junnila.

Kenelle? Kaikenikäisille, joita kiinnostaa talous ja sijoittaminen. Itse asiassa podia suositteli minulle alun perin minua kahdeksan vuotta nuorempi pikkuveljeni.

Jakso, joka jäi mieleen? ”Mihin katosivat 500 miljardia”. Silloin kuumana perunana olivat Silicon Valley Bank ja Credit Suisse. Tykkäsin, kun podissa heti tarttuivat ajankohtaiseen aiheeseen ja kertoivat asioista selkeällä suomen kielellä. Ei yritetty piiloutua hienojen termien taakse.

Missä ja milloin? Välillä aamutoimia tehdessä, välillä pyöräillessä ja autossa.


 

 

Yllä mainitut podcastit löytyvät yleensä suosituista podcast-palveluista, joita ovat Apple Podcasts, Google Podcasts, Podimo, Podtail, Spotify ja Supla.

TEKSTI: Marjo Kanerva