”Minulle on aika viimeinen juttu jonottaa linjoilla”

Asiakastarinat
”Minulle on aika viimeinen juttu jonottaa linjoilla”

Kompassi

12.09.2023

Jaa:

Dekkareistaan tunnetun Max Seeckin kansainvälinen menestys on synnyttänyt kasvavan bisneksen. Yrityksensä raha-asiat kirjailija halusi keskittää pankkiin, joka tarjoaa henkilökohtaista palvelua.

Väänsin jo ala-asteella kouluvihkot täyteen tarinoita. Luin myös aika paljon. Tykkäsin Stephen Kingistä ja vähän hurjemmasta matskusta. Tarinankertomisen palo oli vahva jo silloin.

Lomalla Kroatiassa sain fiiliksen, että nyt pitää alkaa kirjoittaa.

Varsinaisesti aloin kirjoittaa kymmenen vuotta sitten. Sain lomalla Kroatiassa fiiliksen, että nyt pitää alkaa kirjoittaa.

Esikoistrilleri Hammurabin enkelit ilmestyi vuonna 2016. Sen jälkeen olen julkaissut kirjan joka syksy. Tänä vuonna minulla on ensimmäistä kertaa taukoa julkaisemista.

Parhaillaan kirjoitan kovaa vauhtia kahdeksatta, ensi syksynä ilmestyvää kirjaa ja työstän kahta eri elokuvakäsikirjoitusta.

Teen töitä työhuoneellani Helsingin keskustassa. Minulla on kirjoittamisen suhteen tarkat viikkokohtaiset tavoitteet, joiden avulla pysyn aikataulussa. Sitä jotenkin vain puristaa sen, mitä täytyy.

Jotta voi tehdä kaksi tuntia luovaa työtä, pitää olla kuusi tuntia duunissa.

Olisiko Herra Ylppö sanonut, että jotta voi tehdä kaksi tuntia luovaa työtä, pitää olla kuusi tuntia duunissa. Sitä pitää ladata, odottaa, ja antaa rauha itselleen.

Kirjoittamisen lisäksi aikaani vievät sopimukset kustantajien kanssa, viestintä, asiakassuhteet ja markkinointi. Minulla on sopimukset 40 kustantajan kanssa eri maissa.

Miten sinusta tuli Handelsbankenin asiakas?

Muutama vuosi sitten etsin yritykselleni pankkia. Halusin keskittää firman raha-asiat pankkiin, josta saa oikeasti ihmisen kiinni. Minulle on aika viimeinen juttu jonottaa linjoilla, vaikka olen itsekin ollut töissä pankissa ja vastannut puheluihin.

Handelsista olin kuullut paljon hyvää. Eero Kononen Helsingin Aleksin-konttorista on vanha ystäväni.

Eerolla on todella vankka, pitkän linjan kokemus pankkialalta ja rahoitusmarkkinoilta, ja minua kiinnosti kokeilla yhteistyötä hänen kanssaan.

Vertailin myös eri pankkien verkkopankkeja. Sain fiiliksen, että Handelsbankenin verkkopankista saa helposti yhdellä silmäyksellä hyvän yleiskäsityksen omasta rahatilanteesta.

Asiat alkoivat loksahdella kohdalleen.

Työhuoneeni sijaitsee Rikhardinkadulla ja Handelsbankenilla on konttori Aleksilla. Asiat alkoivat loksahdella kohdalleen.

Mitä erityisesti arvostat Handelsbankenin palvelussa?

Käymme Eeron kanssa usein läpi hyviä sijoituskohteita, esimerkiksi Handelsbankenin rahastoja. Eero on tolkun mies, joka ei myy myymällä tai lupaile kuuta taivaalta. Arvostan sitä.

Pankin myynnin suhteen olen odottavalla kannalla. Eerokin on pysynyt rauhallisena.

Pankin myynnin suhteen olen odottavalla kannalla. Eerokin on pysynyt rauhallisena. Toivon, että Handelsbankenin hyvällä tavalla vanhahtava ja ihmisläheinen asiakaspalvelu säilyy, kun asiakkuuteni aikanaan siirtyy uuteen pankkiin.

Mitä taloudellisia tavoitteita ja unelmia sinulla on?

Pidän toistaiseksi katseen tiukasti pallossa eli kirjoittamisessa. Tykkään työstäni ja pystyn sillä elättämään itseni ja perheeni.

En ole oikeastaan miettinyt mitään next stepiä. Jos kirjojen myyntiin tulisi nolla perään? No, se ei ehkä olisi mikään itseisarvo.

Erilaisia eläkeratkaisuja olen jo jonkin verran tutkinut. Vähemmän tässä on kuitenkin aikaa eläkepäiviin kuin syntymään.

 

TEKSTI: Marjo Kanerva

KUVAT: Marek Sabogal, Mikko Rasila / Tammi

 

Max Seeck

  • Kirjailija, elokuvantekijä
  • Julkaissut seitsemän kirjaa, joita on käännetty 40 eri kielelle
  • Pohjoismaisen Lasiavain-dekkaripalkinnon voittaja 2023
  • Työskennellyt aiemmin pankki- ja markkinointialalla
  • Syntynyt Helsingissä, asuu nykyisin Espoossa
  • Viettää vapaa-aikaa perheen kanssa ja pienten poikiensa harrastusten parissa
  • Harrastaa lenkkeilyä, mailapelejä ja kuntosalia. Kirjojen ja leffojen ystävä. Yksi jääkiekkoseura Jokereiden pääomistajista.
Tule asiakkaaksemme

Tule asiakkaaksemme

Tavaramerkkimme on henkilökohtainen, paikallinen ja vastuullinen palvelu. Haluamme, että palvelumme ovat helppo osa arkeasi.

Meillä saat henkilökohtaisen yhteyshenkilön, joka keskittyy sinuun ja tarpeisiisi.

Lue lisää.