”Kodin pitää sopeutua elämäntilanteeseen”

Asiakastarinat|
Asuminen
”Kodin pitää sopeutua elämäntilanteeseen”

Kompassi

13.11.2023

Jaa:

Heidi ja Kristian Bengtsin mielestä kodin pitää sopeutua perhe-elämän kuvioihin. Yhteistä asuntolainaa neuvotellessaan vaasalaispariskunta päätyi kilpailukykyisiä lainaehtoja ja henkilökohtaista palvelua tarjoavaan pankkiin.

Kun muutimme yhteen, asuimme alkuun kerrostaloasunnossa Vaasassa. Kun perhe alkoi kasvaa ja tarvitsimme enemmän tilaa, aloimme etsiä isompaa kotia. Silloin tuli vastaan iso omakotitalo kauniilla tontilla lähellä merenrantaa.

Nyt tuo talo on meidän vanhempien ja 11-vuotiaan tyttäremme sekä 13- ja 14-vuotiaiden poikien koti. Arkemme pyörii lääkärin ja yrittäjän töiden, kodin, pihatöiden ja omien sekä lasten harrastusten ympärillä.

Kodin ei tarvitse olla mikään museo.

Kotona pitää saada elää. On vain hyväksyttävä, että lasten käytössä paikat väistämättä kuluvat. Kodin ei tarvitse olla mikään museo.

Asunnon ostaminen ja asuntolainan nostaminen ovat isoja päätöksiä, joita pitää miettiä huolella. On tärkeää valita asunto, joka sopeutuu muutoksiin pitkällä tähtäimellä ja joka ottaa huomioon elämäntilanteet tulevaisuudessa.

Aina ei toisaalta pidä myöskään miettiä, mitä haluaa, vaan mitä tarvitsee. Sitä voi unelmoida niin paljosta ja sellaisesta, josta ei välttämättä olisi itselle hyötyäkään. Kannattaakin ehkä asua ensin tovi uudessa kodissa ja tunnustella, mitä oikeasti tarvitaan, eikä ryhtyä heti remontoimaan.

Miten teistä tuli Handelsbankenin asiakkaita?

Alun perin meistä tuli asiakkaita siksi, että Heidi ei ollut tyytyväinen aiempaan pankkiinsa. Hän oli silloin yhteydessä muihin pankkeihin, ja Handelsbanken Vaasan-konttori erottui joukosta edukseen.

Heidi otettiin konttorissa erittäin hyvin vastaan, ja hän päätti avata tilin Handelsbankenissa. Kristian seurasi perässä, ja vähän myöhemmin, vuonna 2006 Handelsbankenista tuli molempien yhteinen asuntolainapankki.

Kun etsimme sopivaa asuntolainaa, kiersimme ja olimme yhteydessä useisiin pankkeihin. Päädyimme lopulta Handelsbankeniin hyvän palvelun ja kilpailukykyisten lainaehtojen perusteella.

Mitä erityisesti arvostatte Handelsbankenin palvelussa?

Vaasan-konttorissa meitä on palvellut kaikki nämä vuodet sama yhteyshenkilö, Sari Lehtola, ja olemme aina saaneet häneltä erittäin pätevää palvelua.

Sama yhteyshenkilö aivan alusta asti on asia, jota arvostamme.

Sama yhteyshenkilö aivan alusta asti on asia, jota arvostamme. Pankkiasiat hoituvat sujuvasti, kun vastassa on meidän tarpeemme tunteva tuttu ihminen. On tärkeää, että välillämme on hyvä luottamus, hoitaahan pankki meille erittäin tärkeitä asioita.

Vaikka enimmät asiat hoituvat verkkopankissa, henkilökohtaisen yhteyden merkitystä ei pidä aliarvioida.

Se, että saamme palvelua ruotsiksi ei ole meille mikään välttämättömyys, mutta iso etu. Ruotsinkielinen palvelu tuo turvallista ja kotoisaa tunnelmaa.

Asiakkaina olemme tietysti vähän huolissamme, kun pankissa tapahtuu isoja, asiakkuuteemme vaikuttavia muutoksia. Toivomme, että palvelu jatkuu samalla tasolla omistajanvaihdoksesta huolimatta.

Mitä taloudellisia tavoitteita ja unelmia teillä on?

Olemme valtavan tyytyväisiä nykyiseen kotiimme, jota olemme remontoineet ja muuttaneet mieleiseksemme, joten suunnitelmissa ei ole muuttaa lähiaikoina.

Kun lapset muuttavat pois kotoa, tilanne ja toiveet muuttuvat. Kodin pitää sopeutua elämäntilanteeseen, ja silloin haluamme kenties muuttaa kerrostaloon.

Mitä tulevaisuuteen tulee, turvallinen arki on meille on tärkeää.

Turvallisuus arjessa tarkoittaa, että ihan jokaista ostopäätöstä tai tekemistä ei tarvitse miettiä. Tavallinen säästäväisyys on hyvä asia, mutta emme halua luopua monista asioista, kuten matkoista. Turvallisuudessa on kyse myös siitä, että meillä on jonkinnäköinen käsitys siitä, miltä taloudellinen tilanteemme näyttää vuoden päästä.

TEKSTI: Heidi Lönnberg

 

Heidi Bengts

  • Työskentelee erikoislääkärinä Vaasan keskussairaalassa
  • Asuu yhdessä puolisonsa ja kolmen lapsen kanssa Vaasan Gerbyssä. Kotoisin Espoosta.
  • Nauttii erilaisista kulttuuritapahtumista, tapaamisista ystävien kanssa sekä puutarhan ja kodin hoidosta.

 

Kristian Bengts

  • Toimii yrittäjänä maatalousalalla
  • Kotoisin Närpiöstä
  • Vapaa-ajalla liikkuu monipuolisesti vuodenajan mukaan, lukee ja matkustelee mielellään.
Asuntolainalle tarvetta?

Asuntolainalle tarvetta?

Onko mielessäsi ensiasunto tai vaihto suurempaan vai harkitsetko sijoitusasunnon hankintaa? Me räätälöimme sinulle sopivan asuntolainan.

Pyydä tarjous.