Viisi somevinkkiä kaikille sijoittamista ja taloudesta kiinnostuneille

Säästä & sijoita
Viisi somevinkkiä kaikille sijoittamista ja taloudesta kiinnostuneille

Horisontti

05.12.2023

Jaa:

Seuraatko sijoittamista ja taloutta sosiaalisessa mediassa? Pyysimme pankkiammattilaisiamme kertomaan, mitä sijoittamista käsitteleviä sometilejä he seuraavat omassa arjessaan.

 


Jari Kropsu
Private Banker, Oulu
 

”Rahoitusmarkkinoista reaaliajassa”

Investing.com tarjoaa tarkkaa reaaliaikaista uutisraportointia taloudesta ja rahoitusmarkkinoista, esimerkiksi globaaleiden, lähinnä jenkkiyhtiöiden tulosraporteista. Käytän sitä aktiivisesti työkaluna sekä nettisivun että X:n (entinen Twitter) kautta.

Mikä tilissä on parasta?

Pystyn seuraamaan markkinoiden tärkeimpiä tapahtumia helposti ja kätevästi ympäri vuorokauden. Omassa aktiivisessa seurannassa olevat globaalien yhtiöiden tulokset esimerkiksi Yhdysvalloista julkistetaan usein ilta-aikaan, ja silloin niitä on kätevä seurata viestipalvelu X:ssä. Myös taloudelle tärkeät inflaatio- ja työmarkkinaluvut tulevat tuoreeltaan fiidiin.

Miksi suosittelet? Kenelle?

Kannattaa ottaa seurantaan, jos olet kiinnostunut talouden ja sijoitusmarkkinoiden ajankohtaisista tapahtumista ja haluat pysyä niistä kärryillä.


 

Noora Andersson
Henkilöasiakas- ja sijoitusvastaava, Porvoo

”Taloudesta suoraan ja kaunistelematta”

Kirjailija, sijoittaja ja Kauppalehden kolumnisti Karo Hämäläinen tuottaa talousaiheista sisältöä sijoittamisesta ja pörssistä.

Mikä tilissä on parasta?

Karo puhuu asioista niiden oikeilla nimillä, suoraan ja kaunistelematta. Hän kertoo avoimesti myös omista epäonnistumisistaan sijoittajana, mikä on harvinaista.

Miksi suosittelet? Kenelle?

Karo puhuu ajankohtaisista talousasioista kivalla ja ymmärrettävällä eikä liian vakavalla tavalla. Häntä voi seurata X:n (entinen Twitter) lisäksi YouTubesta, jossa hän haastattelee toimitusjohtajia ja muita avainhenkilöitä Karon Grillissä.


 


Elisa Joensuu
Yritystuen asiantuntija

”Helposti kaikkien arkea koskettavista talousaiheista”

Sijoittaja ja tietokirjailija Merja Mähkä julkaisee Instagramissa sisältöä sijoittamisesta, ajankohtaisista talousasioista ja välillä muistakin aiheista.

Mikä tilissä on parasta?

Itselleni hyödyllisiä ja kiinnostavia ovat olleet erityisesti osakesijoittamiseen, verotukseen sekä viime talvena ajankohtaisesti sähkön hintaan liittyvät sisällöt. Merja selittää ymmärrettävästi esimerkiksi osakkeisiin liittyviä termejä.

Miksi suosittelet? Kenelle?

Tililtä löytyy tietoa jokaisen arkea koskettavista talousaiheista. Merjan postaukset voisivat kiinnostaa vaikkapa asunnon ostoa suunnittelevia.


 


Anders Broberg
Apulaisluottojohtaja

”Kun haluat ymmärtää yritysten arvonmääritystä”

Aswath Damodaran on Yhdysvalloissa toimiva rahoituksen professori ja sijoitusalan asiantuntija. Damodaran tunnetaan erityisesti yritysarvon määrityksestä, ja hänen näkemyksiään ja arvioitaan yritysrahoituksesta arvostetaan laajasti.

Mikä tilissä on parasta?

Aswath twiittaa laajasti ja aktiivisesti talouden, rahoituksen sekä sijoittamisen asioista. Minua kiinnostavat erityisesti hänen perustellut näkemyksensä pörssiyhtiöiden arvosta. Hän käyttää arvonmäärityksessä itse luomiaan mallinnus- ja arvonmääritystyökaluja, jotka hän on julkaissut nettisivuillaan, ja perustelee näkemyksensä hyvin konkreettisesti.

Pääpaino analyysissä on lukujen murskaamisessa. Jos siis erityisesti detaljitason matemaattinen analyysi kiinnostaa, Aswathin tili on varmasti yksi parhaista seurattavista.

Vuonna 2019 Aswath todisti mallinnustensa avulla, että hiljattain konkurssiin hakeutunut WeWork oli jo listautuessaankin huono sijoitus.

Miksi suosittelet? Kenelle?

Aswathin X-tili kannattaa ottaa seurantaan, kun haluat oppia ja ymmärtää syvällisesti varsinkin yritysten arvonmääritystä. Arvonmäärityksen eri mallien ymmärtäminen ja soveltaminen antaa hyvät lähtökohdat oman analyysin tekoon varsinkin niille, joita kiinnostaa osakesijoittaminen.

Laadukkaasti tehty arvonmääritys tuo pitkäjänteiselle sijoittajalle mielenrauhaa markkinoiden heiluessa.

Ei ehkä aivan aloittelijoille, mutta jonkin verran asiaa tunteville soveltuu varsin hyvin, ja erityisesti kokeneille alan ihmisille antaa hyvinkin paljon.


 


Henri Uronen
Konttorinjohtaja, Hyvinkää

”Kaikille sijoittamisesta ja taloudesta kiinnostuneille”

Kollegani, Private Banker Tiina Laitalan @vauraaksi-Instagram-tilin sisällöt painottuvat vahvasti talouteen ja sijoittamiseen höystettynä Tiinan arjen kuvauksella.

Mikä tilissä on parasta?

Mielenkiintoisia ovat erityisesti Stories-osion aktiiviset päivitykset, joissa Tiina käsittelee ajankohtaisia sijoitusmarkkinoiden tilanteita tiivistetysti.

Miksi suosittelet? Kenelle?

Tilin sisältö on monipuolista, ja Tiina käsittelee asioita selkeästi ja ymmärrettävästi.

Suosittelen tiliä ihan kaikille sijoittamisesta ja taloudesta kiinnostuneille, oli sitten oma ymmärrys sijoitusmarkkinoista millä tasolla tahansa.


TEKSTI: Marjo Kanerva