Pk-yritysten ja yrittäjien pankkipalveluiden siirto OmaSp:lle

Pankkipalvelut|
Tietoa pankista
Pk-yritysten ja yrittäjien pankkipalveluiden siirto OmaSp:lle

Kompassi

23.04.2024

Jaa:

Pk-yritysasiakkaillamme ja yrittäjillä on muutosten vuosi. Kerromme pankkipalveluiden ja sopimusten siirrosta OmaSp:lle. Tutustu asiakkaidemme yleisimmin esittämiin kysymyksiin. 

Pankkipalveluiden siirron taustalla on Handelsbankenin päätös myydä pk-yritysliiketoimintansa ja pk-yrittäjien pankkipalvelut Oma Säästöpankille (OmaSp). Pk-yritysten ja pk-yrittäjien palvelut ja sopimukset siirtyvät kaupan toteutuessa 1.9.2024.

1) Mitkä pankkipalvelut siirtyvät ja milloin?

OmaSp:lle siirtyvät pk-yrityksen ja yrittäjän henkilökohtaiset pankkipalvelut eli tilit ja talletukset, Debit- ja Online Debit -kortit, verkkopankki ja lainat vakuuksineen. 

Varainhoito- ja sijoituspalvelut siirtyvät S-Pankkiin. Jos yrittäjällä on rahasto-omistuksia, hänen henkilökohtaiset pankkipalvelunsa siirtyvät S-Pankkiin. 

Asiakkaat, joilla on Handelsbankenista yhteistä lainaa yrittäjän kanssa, siirtyvät myös OmaSp:n asiakkaiksi.

Toimitamme OmaSp:lle tietoa pankkipalveluistasi ja sopimuksistasi Handelsbankenissa jo ennen kaupan toteutumista, jotta pankkipalveluita voidaan siirtää OmaSp:lle. Osoitteesta handelsbanken.fi/henkilotiedot löydät lisätietoa henkilötietojen käsittelystä.

Olet saanut alkuvuoden aikana tietoa palveluidesi siirrosta ja uusista sopimusehdoista postitse ja verkkopankkiviesteinä. Palveluidesi ja sopimustesi siirron odotetaan tapahtuvan 1.9.2024. Vahvistamme ajankohdan hyvissä ajoin ennen asiakkuutesi siirtoa.

2) Miten yritykseni pankkipalvelut muuttuvat?

Pyrimme yhdessä OmaSp:n kanssa tekemään asiakkuutesi siirrosta mahdollisimman sujuvaa.

OmaSp kertoo lisää palveluistaan kirjeitse. Saat tiedon esimerkiksi uusista tilinumeroista ja käytännön toimenpiteistä jo ennen kesää. Luethan kirjeen huolellisesti ja otat uuden tilinumeron talteen.

 • Asiakkuutesi siirtyessä OmaSp:lle yrityksen tilit, talletukset ja tilinkäyttöoikeudet säilyvät, mutta tilinumerot vaihtuvat.
 • Nykyiset yrityksen tiliin liitetyt Online Debit -kortit korvataan OmaSp Visa Business Debit -maksukorteilla.
 • Lainat ja tileihin liitetyt luotot siirtyvät OmaSp:lle nykyisin ehdoin ja vakuuksin, eikä sinun tarvitse näihin liittyen tehdä mitään.
 • Yritysverkkopankki- ja maksuliikennesopimukset siirtyvät OmaSp:lle.
 • OmaSp:ssä yritys saa käyttöönsä myös mobiilipankin.
 • Handelsbankenista siirtyvien palveluiden kuukausittain veloitettavat palvelumaksut säilyvät siirron yhteydessä ennallaan.      

 

3) Mitä minun pitää tehdä, jotta pankkiasiani hoituvat heti asiakkuuden siirryttyä OmaSp:lle?

 • Tutustu huolellisesti kirjeisiin tai verkkopankkiviesteihin, joissa kerromme siirtyvistä palveluista.
 • Loppukeväästä saat OmaSp:ltä tietoa uusiin tileihin ja palveluihin liittyvistä käytännön asioista, kuten uusista tilinumeroista.
 • Muista ilmoittaa uusi tilinumero hyvissä ajoin kaikille tahoille, joilta saat maksuja.
 • Uusi tilinumero pitää muistaa vaihtaa myös yrityksesi laskupohjille.
 • Yrittäjän ja erityisesti yrityksen on syytä varmistaa, että maksuliikenneyhteydet tärkeisiin palveluntarjoajiin, kuten tilitoimistoon, avataan hyvissä ajoin ennen asiakkuuden siirtoa.

       

Huolehdithan myös seuraavista asioista:

 • Pidä tallessa Handelsbankenin avaintunnuslukukortti, verkkopankin käyttäjätunnus ja salasana. Tarkista, että olet ottanut tekstiviestin lisävahvistuksen käyttöön. 
 • Säilytä kaikki tunnistautumiseen tarvittavat tunnukset ja salasanat huolellisesti. 
 • Kirjaudu aina verkkopankkiin kirjoittamalla verkkopankin osoite selaimeen (ei hakukoneen kautta).

 

Saat OmaSp:ltä selkeät ohjeet kaikista niistä toimenpiteistä, joita sinun pitää tehdä ennakkoon sujuvan siirron takaamiseksi. Pidämme sinut siirtymästä ajan tasalla vaiheittain.  

Ajantasaista tietoa löydät myös verkkosivuilta handelsbanken.fi/omasp ja omasp.fi/handelsbanken.

Milloin pk-yrityksen ja yrittäjän pankkipalvelut jakautuvat eri pankkeihin?

Asiakkuutesi pankissa koostuu useista sopimuksista. Yrityskaupassa asiakassopimukset siirtyvät ostajille sen mukaan, mitä Handelsbanken ja ostajat (OmaSp, S-Pankki ja Henki-Fennia) ovat sopineet.

Pk-yritysliiketoiminta ja yrittäjien henkilökohtaiset pankkipalvelut siirtyvät yrityskaupan toteutuessa OmaSp:lle.

Henkilöasiakkaiden pankkipalvelut, mukaan lukien varainhoito- ja sijoitussopimukset, siirtyvät kaupan yhteydessä S-Pankkiin. Jos siis yrittäjällä on rahastosijoituksia, hänen henkilökohtaiset pankkipalvelunsa siirtyvät S-Pankkiin.

Yhteistyössä ostajien kanssa pyrimme tekemään sopimusten siirrosta sinulle mahdollisimman sujuvaa.