”Pankissa ymmärrettiin, mitä meidän kaltaisemme yritys tarvitsee ja mitä ei”

Asiakastarinat
”Pankissa ymmärrettiin, mitä meidän kaltaisemme yritys tarvitsee ja mitä ei”

Kompassi

02.03.2023

Jaa:

Katri Neuvosesta ei koskaan pitänyt tulla yrittäjää, mutta niin vain kävi – eikä päätöstä ole tarvinnut katua. Yrittämisessä kiehtoo vapaus päättää monista asioista itse. Sekä yrityksen että omat asiat hän on keskittänyt Handelsbankeniin.

Yrittäjyys ei ole koskaan ollut haaveeni. Ajatus siitä syntyikin vähän sattumalta, kun olimme yhtiökumppaneideni kanssa aikoinaan samassa työpaikassa. Työpaikalla tapahtui muutoksia, ja kerran lounastauolla joku meistä heitti ilmaan ajatuksen oman firman perustamisesta.

Siitä on nyt kuusi vuotta. Meillä on nyt pieni työelämätaitojen valmennusyritys, jonka vahvuutena on liiketoimintalähtöisyys ja soveltaminen arkeen.

Yksin en varmaankaan olisi koskaan yrittäjäksi ryhtynyt.

Yksin en varmaankaan olisi koskaan yrittäjäksi ryhtynyt, mutta kolmestaan tämä tuntuu erittäin toimivalta. Jokaisella on oma roolinsa, ja kumppanit tuovat toimintaan joustavuutta.

Yrittäjyydessä on parasta vapaus päättää itse monista asioista, vaikkapa lomista. Meille on myös tärkeää voida kehittää itseämme jatkuvasti, saada uusia ajatuksia ja virikkeitä.

Yhtiömme tekee tervettä ja kannattavaa liiketoimintaa, joka tuo meille omistajille taloudellista hyvinvointia.

Työni arkea ovat erilaiset, esimerkiksi muutosjohtamista tai itsensä johtamista käsittelevät ryhmävalmennukset pääasiassa esihenkilöille. Teen myös yksilövalmennusta muun muassa uusille esihenkilöille.

Erilaiset sovittelut työpaikoilla ovat tuore ilmiö.

Ihmiset eivät enää tule niin itsestään selvästi toimeen keskenään. Osittain tämä on korona-ajan vaikutusta, tietynlaista alavireisyyttä ja itsekkyyttä omasta ajasta. Monessa organisaatiossa tuskaillaan nyt, miten työntekijöitä voitaisiin houkutella takaisin työpaikalle saamaan energiaa toisista.

Miten päädyit Handelsbankenin asiakkaaksi?

Mieheni oli ollut Handelsbankenin kanssa tekemisissä työnsä puitteissa, ja kymmenen vuotta sitten minusta tuli asiakas hänen vanavedessään, tyttäret perässä. Kun sittemmin perustimme yrityksen, päätimme avata yrityksen pankkitilin juuri Handelsbankeniin.

Mitä erityisesti arvostat Handelsbankenin palvelussa?

Palvelu on henkilökohtaista. Jarmo Kivinen Pasilassa tuntee koko perheen, ja verkkopankin kautta rutiiniluontoiset asiat järjestyvät ripeästi.

Asiat ovat aina hoituneet kaikenlaisissa tilanteissa.

Asiat ovat aina hoituneet kaikenlaisissa tilanteissa. Kerran esimerkiksi tyttäreni soitti Tukholmasta ja kertoi hädissään, että ’olen täällä Hollisterissa kassalla eikä mun kortti toimi’. Jarmon neuvoilla kortin käyttörajoitukset saatiin korjattua ja kortti toimimaan tuossa tuokiossa.

Yrityksen asioita hoitaa Arto Finérus Tapiolan-konttorista. Mieleeni on jäänyt firman tilanteen perusteellinen kartoitus, joka tehtiin juuri yrityksen perustamisen jälkeen. Kotiläksyt oli pankissa selvästikin tehty, ja siellä ymmärrettiin, mitä meidän kaltaisemme pieni yritys tarvitsee ja mitä taas ei.

Pankin myyntitilanteesta olen harmissani. Toivon, että palvelu säilyisi jatkossakin yhtä yksilöllisenä ja henkilökohtaisena kuin tähän asti.

Pidän siitä, että Handelsbanken on ”pieni” pankki ja asiakkaana on tunne, että meidät tunnetaan.

Mitä taloudellisia tavoitteita ja unelmia sinulla on?

Olen jo pitkään säästänyt määrätietoisesti sitä varten, että voin jäädä työelämästä pois tai ainakin vähentää työntekoa silloin, kun itsestä siltä tuntuu – ja silti elää mukavasti. Kun työ ei enää kahlitse, voisin ottaa kaiken irti neljästä vuodenajasta, viettää esimerkiksi talvet Lapissa.

Kotona meillä on nyt uusi elämäntilanne, kun nuorimmainenkin on muuttanut pois pesästä. Asunnonvaihtokuviot mietityttävät. Pohdimme, olisiko meistä vielä kerrostalossa asujiksi.

TEKSTI: Marjo Kanerva

KUVA: Ihana Elämys
 

Katri Neuvonen

Kauppatieteiden maisteri, johdon työnohjaaja (CSLE®)

Valmentaja ja toimitusjohtaja, Tresentio Oy

Asuu Espoossa, perheeseen kuuluu aviomies ja kolme aikuista tytärtä

Harrastaa mökkeilyä, patikointia, hiihtoa, kuntosalia, kulttuuririentoja ja matkailua

Tule yritysasiakkaaksi

Tule yritysasiakkaaksi

Yrityksesi saa oman yhteyshenkilön, jonka kautta hoituvat kaikki pankkipalvelut.
Lue lisää.