Minä sijoitan: Milja Simpanen hakee hyvää hajautusta

Säästä & sijoita
Minä sijoitan: Milja Simpanen hakee hyvää hajautusta

Horisontti

17.05.2022

Jaa:

Paras päätökseni sijoittajana on säästää säännöllisesti hyvin hajautettuihin rahastoihin, sanoo sijoituspäällikkö Milja Simpanen Handelsbankenin Tampereen-konttorista. ”Vaikka markkinoiden seuraaminen on työtäni, oikean osto- tai myyntihetken löytäminen on todella vaikeaa.”

Millainen olet sijoittajana?
Aloitin Handelsbankenissa vuonna 2004, kun viimeistelin opintojani. Hyvin nopeasti innostuin sijoittamisesta, ja tavallisen tilille säästämisen korvasi säännöllinen rahastosäästäminen.

Nykyiseen sijoituspäällikön tehtävääni minut ohjasi kiinnostus sijoitusmarkkinoihin sekä halu auttaa ihmisiä vaurastumaan.

En ole ikinä säästänyt tiettyä tavoitetta varten, mutta olen lapsesta asti ollut aina säästäväinen ja tarkka rahan käytössä.

Rahastosalkustani lunastin varoja ensimmäisen kerran, kun rakensimme mieheni kanssa omakotitalon. Sen jälkeen olen ohjannut säännölliset säästöni sijoitus- ja eläkevakuutukseen. Näin voin helposti ilman veroseuraamuksia vaihtaa sijoituskohteita muuttuvien markkinatilanteiden mukaan.

Säästän ennen kaikkea pitkäjänteisesti, ja siksi sijoitusteni osakepaino on erittäin suuri. Sijoituskohteeni ovat pääosin rahastoja, mutta olen tehnyt jonkin verran myös suoria osakesijoituksia.

Suurin onnistumisesi ja epäonnistumisesi?
Säännöllinen säästäminen on ehdottomasti suurin onnistumiseni! Vaikka markkinoiden seuraaminen on työtäni, oikean osto- tai myyntihetken löytäminen on todella vaikeaa, saati juuri sen parhaan sijoituskohteen valitseminen.

Siksi paras päätökseni on kuukausisäästäminen hyvin hajautettuihin rahastoihin.

Mokani sijoittamisessa liittyy – niin kuin varmasti monella muullakin suomalaisella – Nokian osakkeen ostohetkeen. Ostin osakkeita aikoinaan aivan liian kalliilla, kun ajattelin, ettei kurssi enää enempää voisi tulla alas.

Tämänhetkiset sijoitussuosikkisi?
Uskon vahvasti tarpeeseen tuottaa entistä kestävämmin energiaa, tuotteita ja palveluita. Luotan siihen, että saan varoilleni pitkällä aikavälillä hyvää tuottoa sijoittamalla yhtiöihin tämän teeman ympärillä.

Tavoitteesi?
Päämääräni sijoittamisessa on taloudellinen turva ja unelmien toteuttaminen. Lakisääteisen eläkejärjestelmämme rahoituksen kestävyyteen liittyy epävarmuuksia.

Haluan itse päättää, kuinka pitkään teen töitä. Hyvissä ajoin aloitettu säästäminen on mielestäni ainoa tapa vaikuttaa näihin asioihin.

Mitä sijoittaminen on opettanut sinulle?
Olen oppinut itsehillintää ja lujahermoisuutta. Olen kova kestämään riskiä, enkä ole menettänyt yöuniani osakekurssien laskiessa.

Miten neuvoisit muita?
Aina on oikea aika aloittaa säännöllinen säästäminen. Alkuun pääseminen ei ole monimutkaista.


Vastuuvapaus

Minä sijoitan -sarjassa kerromme, minkälaisia sijoittajia Handelsbankenista löytyy. Näin haluamme kannustaa suomalaisia sijoittamaan ja säästämään.

 

Milja Simpanen

  • Sijoituspäällikkö, Tampereen-konttori 
  • Handelsbankenilainen vuodesta 2004

  • Paljasjalkainen hervantalainen

  • Harrastaa suppailua, lumilautailua, metsässä liikkumista ja lukemista