Kolme kysymystä arvopaperisäilytysten siirrosta

Pankkipalvelut|
Säästä & sijoita
Kolme kysymystä arvopaperisäilytysten siirrosta

Horisontti

30.01.2024

Jaa:

Arvopaperien välitys- ja säilytysasiakkaidemme on näiden palvelujen päättyessä valittava toinen palveluntarjoaja. Mitä sinun pitää nyt tehdä? Ja mitä tapahtuu, jos et tee mitään? Aleksi Lankinen vastaa kolmeen kysymykseen.

Arvopaperien välitys- ja säilytyspalvelujen (ml. arvo-osuustilit) päättyminen liittyy Handelsbankenin vetäytymiseen Suomesta.

Muutos koskee ainoastaan suoria arvopaperisijoituksia. Rahastosijoitukset ja varainhoitosopimuksiin liittyvät arvopaperipalvelut jatkuvat toistaiseksi ennallaan. Ne siirtyvät keväällä 2023 julkistetun kaupan toteutuessa S-Pankille.

1) Mitä minun pitää tehdä?

Olet jo mahdollisesti ehtinyt saada asiasta postitse lisätietoa ja toimintaohjeet.
Pyrimme tekemään siirtymästä sinulle mahdollisimman vaivattoman. Esittelemme kirjeessä sinulle kolme vaihtoehtoista tapaa toimia, joista voit valita itsellesi sopivimman:

1.    Avaa asiakkuus Nordnetissä

Nordnetin kanssa solmimamme yhteistyösopimuksen ansiosta voit siirtää palvelusi avustuksellamme Nordnetiin sujuvasti ja maksutta.

2.    Siirrä säilytyksesi toiselle palveluntarjoajalle

Jos valitset toisen palveluntarjoajan, ota yhteyttä valitsemaasi säilyttäjään ja pyydä säilyttäjää toteuttamaan arvopaperisäilytyksesi siirto.

3.    Myy arvopaperisi ja sulje säilytyksesi

Jos et halua toimia vaihtoehtojen 1 tai 2 mukaisesti, sinun on myytävä säilytyksessä olevat arvopaperisi tekemällä myyntitoimeksianto verkkopankissa.

2) Mistä löydän arvopaperisäilytysnumeroni?

Kun siirrät arvopaperisäilytyksesi toiselle toimijalle, tarvitset arvopaperisäilytysnumerosi.

Voit tarkistaa arvopaperisäilytysnumerosi verkkopankin sijoitusosiosta. Löydät säilytysnumeron klikkaamalla Arvopaperit-kohtaa.

Löydät säilytysnumerosi myös postitse saamastasi kirjeestä, jossa kerroimme palvelujen päättymisestä.

3) Mitä tapahtuu, jos en tee mitään?

Jos et siirrä arvopaperisäilytystäsi tai myy säilytyksessä olevia arvopapereitasi 31.5.2024 mennessä, myymme arvopaperisi ja suljemme arvopapereiden säilytykseen ja välitykseen liittyvät palvelusi. 

Lue lisää osoitteesta handelsbanken.fi/nordnet

 

Miksi kannattaa valita Nordnet?

Voit siirtää arvopaperien välitys- ja säilytyspalvelusi mukaan lukien arvo-osuustilit Nordnetille vaivattomasti ja ilman lisäkustannuksia.

Kun olet mukana pankin avustamassa keskitetyssä siirrossa, tiedot omistustesi hankintahinnoista ja -ajankohdista siirtyvät Nordnetille automaattisesti.

Voit siirtyä Nordnetin asiakkaaksi avaamalla uuden arvo-osuustilin ja allekirjoittamalla digitaalisen valtakirjan osoitteessa nordnet.fi/handelsbanken.

Lisätietoja ja toimintaohjeet: nordnet.fi/handelsbanken.


Aleksi Lankinen

Aleksi Lankinen

Johtaja, Capital Markets Operations, Finland

Tradenomi (rahoitus ja laskentatoimi) ja Handelsbankenissa vuodesta 2017. Viettää vapaa-aikaa urheilun, musiikin, ruoanlaiton ja sarjojen katselun merkeissä, ystäviä ja perhettä unohtamatta. Irtautuu arjesta parhaiten luontopolulla ja metsätöissä.