Handelsbankenin luottokortit poistuvat käytöstä – hae ajoissa uutta

Pankkipalvelut|
Tietoa pankista
Handelsbankenin luottokortit poistuvat käytöstä – hae ajoissa uutta

Kompassi

22.04.2024

Jaa:

Luottokorttien sopimukset irtisanotaan tämän vuoden aikana, sillä Handelsbanken vetäytyy Suomesta. Jos sinulla on Handelsbankenin luottokortti, lue tarkemmin muutoksesta ja sen aikataulusta. 

Vetäytymispäätöksen vuoksi osa palveluistamme myydään ja loput pankkipalvelumme ajetaan hallitusti alas vaiheittain. Emme enää myönnä uusia luottokortteja ja irtisanomme luottokorttien sopimukset. 

Luottokortit eivät siirry yrityskaupan yhteydessä uuteen pankkiin, joten luottokorttiasiakkaidemme tulee tarvittaessa hakea uutta luottokorttia. 

Korttisopimusten päättymisen aikataulu

Irtisanomme asiakkaidemme luottokorttisopimukset päättymään erikseen ilmoitettavina ajankohtina. Asiakkaat saavat tiedon oman korttinsa irtisanomispäivästä kirjeitse ja verkkopankkiviestinä touko–kesäkuun aikana. 

Luottokorttia voi käyttää irtisanomisajan loppuun asti 

Henkilöasiakkaiden korttien tuotevastaava Hanna Lippu Handelsbankenista kertoo luottokorttien käytöstä tarkemmin.

Hanna nostaa esiin sen, ettei mahdollista jäljellä olevaa velkaa tarvitse maksaa kerralla pois kortin irtisanomisen yhteydessä.  

”Voit käyttää luottokorttiasi normaalisti irtisanomisajan loppuun asti, minkä jälkeen luottokorttisi suljetaan. Jäljellä olevan velan voit maksaa pois haluamallasi tavalla, joko kerralla tai erissä. Koko velkaa ei siis tarvitse maksaa kerralla pois”, Hanna kertoo. 

Irtisanomisajan päättymiseen asti voit esimerkiksi tehdä tilisiirtoja tai nostaa kortilla käteistä automaatilta. Luottokorttiin liitetyt vakuutusturvat jatkuvat irtisanomisajan jälkeen erikseen ilmoitetun ajan ja ehdoin. Vakuutusturvan kestosta voi lukea lisää verkkosivuiltamme. 

Neuvomme pankkiasioissa 

Olemme listanneet kysymyksiä vastauksineen alle ja verkkosivuillemme. Lisää tietoa saat kirjeitse ja myös verkkopankkiviestillä, jos käytät verkkopankkia. 

”Jos sinulla on kysyttävää, voit ottaa yhteyttä asiakaspalveluumme. Pyrimme tekemään asiakkuuden siirrosta mahdollisimman sujuvaa, ja neuvomme asiakkaitamme niin päivittäispankkipalveluihin kuin luottokortteihinkin liittyvissä asioissa”, Hanna muistuttaa. 

 

Kysymyksiä ja vastauksia luottokorteista

Mitä luottokortteja ja luottoja irtisanominen koskee?

Irtisanominen koskee kaikkia Handelsbankenin luottokortteja, myös yhteisvastuullisia kortteja ja rinnakkaiskortteja (Credit/Debit, Credit ja Platinum).

Muistathan kertoa tilisi mahdollisille rinnakkaiskortinhaltijoille, että heidän luottokorttiensa käyttö päättyy.

Voinko käyttää korttia irtisanomisaikana?

Voit käyttää korttiasi normaalisti irtisanomispäivään saakka. Irtisanomispäivän jälkeen et voi enää maksaa kortilla liikkeissä tai verkkokaupoissa etkä tehdä automaattinostoja.

Kun korttini irtisanotaan, pitääkö minun maksaa velka kerralla pois?

Sinun ei tarvitse maksaa koko velkaa heti irtisanomisen yhteydessä, vaan voit valita sinulle sopivan maksutavan. Voit maksaa jäljellä olevan velan joko erissä tai kerralla valitsemasi maksutavan mukaisesti.

Päättyvätkö toistuvat korttimaksut?

Jos kortiltasi veloitetaan toistuvia maksuja, kuten suoratoisto- tai pysäköintipalveluja, myös nämä maksut päättyvät. Jos haluat jatkaa näiden palveluiden käyttöä, muista päivittää muun käytössäsi olevan kortin tiedot palvelun maksutietoihin ennen luottokortin sulkemista.

Lisää kysymyksiä ja vastauksia